Premijera prve dve epizode serije Petra Ristovskog na Dunav Film Festu

Foto: Zillion Film

Prve dve epizode serije „Tunel“ člana UFUS AFA ZAŠTITE, reditelja Petra Ristovskog, biće premijerno prikazane na 6. Dunav Film Festu koji se održava od 22. do 27. avgusta u Smederevu.

“Tunel” je vrlo napet policijski, psiho-triler od dvanaest epizoda pisanih na osnovu policijskih izveštaja i intervjua sa pregovaračima i inspektorima koji su učestvovali u pregovorima na slučajevima koje smo obradili kroz seriju. Sve je inspirisano stvarnim ličnostima, kriznim i talačkim situacijama koje su se desile u Srbiji u proteklih 20 godina“, objasnio je reditelj uoči festivalske premijere. Projekcija prve dve epizode “Tunela” zakazana je za 25. avgust u 20 časova u Malom gradu Smederevske tvrđave.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije