UFUS AFA ZAŠTITA

ПОЛИТИКА ПРИВАТНОСТИ

ПОЛИТИКА ПРИВАТНОСТИ И ЗАШТИТА ПОДАТАКА

ПОЛИТИКА ПРИВАТНОСТИ И ЗАШТИТА ПОДАТАКА

Наше удружење примењује политику приватности у складу са Законом о заштити података о личности у складу са Општом уредбом ЕУ о заштити података о личности (ГДПР). Политиком приватности Удружење штити кориснике овог интернет сајта. Коришћењем или приступањем овом интернет сајту слободном вољом прихватате и слажете се да можемо да прикупљамо и користимо Ваше личне податке у складу са Политиком приватности, као и у складу са изменама исте по потреби.

Политика приватности служи да Вам објасни које податке прикупљамо о Вама и како користимо те податке, као и да Вам пружимо све друге битне информације у вези са Вашим подацима, а у вези претраживања и других активности на интернет сајту, а све у циљу заштите података о личности.

ШТА СУ ЛИЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ И КОЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ПРИКУПЉАМО

У складу са актуелним законодавством, Политика приватности пружа информације о томе како се прикупљају, користе, штите, чувају, деле и уништавају лични подаци прикупљени са овог сајта, прикупља и обрађује све потребне податке од стране лица која су дала сагласност да се њихови подаци обрађују, са јасно наведеном сврхом, на начин који је дозвољен законом.

У смислу ових правила о приватности, „лични подаци” су информације које се могу користити за директно или индиректно идентификовање појединца, како из самих тих информација, тако и из тих информација у комбинацији са другим информацијама о том појединцу.

Овај сајт прикупља стандардне информације укључујући Вашу ИП адресу, тип претраживача и језик, локацију, време приступа. Ми прикупљамо податке када користите наш интернет сајт. Када посетите наш сајт, наш сервер бележи податке о коришћењу, односно опште информације о вашој посети у сврху броја посете, али не препознаје и не снима никакве индивидуалне информације о Вама. Не можемо Вас лично идентификовати, осим ако нам не дате личне податке добровољно. Лични подаци се прикупљају само ако добровољно унесете такве податке.

Сајт прикупља и следеће информације:

Подаци о идентитету личности – користе се да се утврди да ли је то особа за коју се представља. То су: име и презиме; е-маил; контакт телефон

Контакт подаци – користе се како бисмо послали све релевантне информације и одговарали на упите. Контакт подаци користе се и како би наше услуге са интернет сајта могле да остваре своју функцију. То су: имејл адреса, контакт телефон.

КАКО СЕ ПРИКУПЉАЈУ ПОДАЦИ

Када посетите или напустите наш wеб-сајт, аутоматски добијамо УРЛ сајта са ког сте дошли, или онај на који сте усмерени. Ми ћемо такође добити Интернет Протокол ( “ИП”) адресу рачунара или прокси сервер који користите за приступ wеб-у, времена приступа, прегледане странице, детаље оперативног система, тип wеб претраживача и мобилног уређаја (укључујуц́и Ваш идентификатор мобилног уређаја који Ваш мобилни оперативни систем уређаја одашиље), Ваш мобилни оперативни систем, уколико користите мобилни уређај. Такође можемо добити податке о локацији, уколико је иста укључена на самом уређају са ког приступате.

КО ПРИКУПЉА И КОНТРОЛИШЕ ПОДАТКЕ

Ваше личне податке прикупља, обрађује и контролише Удружење УФУС АФА ЗАШТИТА, Теразије 27, 11000 Београд, са јасно наведеном сврхом, на начин који је дозвољен законом.

Надлежни орган за заштиту података у Србији је Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, који се налази у Булевару краља Александра 15, 11000 Београд, Србија, интернет сајт www.повереник.рс

ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Овај интернет сајт може да користи апликације или услуге за друштвене мреже које вам омогућавају да делите садржаје са другим корисницима (заједно „апликације за друштвене мреже“). Било који лични податак или друга информација коју можете поделити путем апликација за друштвене мреже може бити прочитана, прикупљена или коришћена од стране других корисника апликација за друштвене мреже над којима имамо малу или уопште немамо контролу. Због тога не можемо бити одговорни за коришћење, злоупотребу или неприкладну употребу било ког личног податка или других информација које сте поделили путем апликација за друштвене мреже.

У КОЈУ СВРХУ КОРИСТИМО ЛИЧНЕ ПОДАТКЕ КОЈЕ ПРИКУПЉАМО

Циљ прикупљања личних података је да Вам пружимо услуге у складу са свим важећим законима, прописима и другим правним захтевима. То укључује: пружање, обраду, одржавање, побољшање и развој наших услуга које Вам пружамо.

Прикупљамо, анализирамо и обрађујемо податке о услугама које наши посетиоци траже као и о страницама које посећују, како бисмо побољшали наше услуге.

Те податке користимо да бисмо побољшали активности и изглед наших страница и омогућили Вам боље корисничко искуство.

Такође, Ваше личне податке користимо у статистичке сврхе (број посета, задржавање на сајту, понашање итд.)

КОЛИКО ДУГО ЧУВАМО ВАШЕ ПОДАТКЕ

Задржавамо Ваше личне податке да Вам пружимо услугу и испунимо сврху описану у овој политици, а само у периоду који нам је неопходан за остваривање циља прикупљања података описаног у овој Политици приватности или било којим посебним правилима о приватности везаним за одређену услугу или када то захтева важећи закон.

Подаци које доставите се чувају онолико колико је потребно да би се испунила одређена сврха због које сте нам доставили податке, или да би се испоштовале законске одредбе.

Када се више не испуњавају услови за задржавање ових података, исте бришемо и уклањамо из наших база података.

Такође, уколико корисници и посетиоци сајта више не желе да имамо њихове податке о личности, могу затражити да уништимо све њихове податке о личности из наших система. У овој ситуацији може да се деси да постоје законске обавезе које бисмо морали да испоштујемо. Тада бисмо морали да одбијемо њихове захтеве или да чувамо одређене податке.

БЕЗБЕДНОСТ ПОДАТАКА

Предузимамо одговарајуц́е мере безбедности како бисмо заштитили Ваше информације од неовлашц́еног приступа, коришц́ења, губитка или објављивања. Да би заштитили податке који се складиште на нашим серверима, ми такође редовно пратимо наш систем тражећи евентуалне пропусте и нападе, и користимо највиши ниво сигурносних приступа нашем центру за чување података.

Ипак, пренос информација путем интернета никада није у потпуности безбедан, с обзиром да интернет није 100% сигурно окружење, па иако се трудимо да заштитимо личне податке, не можемо гарантовати сигурност информација пренетих путем интернет сајта. Не постоји гаранција да се информацијама не може приступити, да буду откривене, измењене или уништене кршењем било које од наших физичких, техничких или управљачких мера заштите.

СА КИМ ДЕЛИМО ВАШЕ ИНФОРМАЦИЈЕ, КОМЕ ИХ ОТКРИВАМО

Обавезујемо се да нећемо трговати Вашим личним подацима, осим на начин како је описано у овој Политици приватности.

Задржавамо право да запослимо друге компаније, тј. трећа лица и појединце како би олакшали наше услуге (нпр. одржавање, анализа, ревизија, маркетинг и развој). Ова лица имају ограничен приступ информацијама само за обављање ових послова у наше име и дужни су да не открију или користе ове податке у друге сврхе. Ова лица ц́е применити одговарајуц́е техничке и организационе мере на такав начин да ц́е обрада задовољавати захтеве ове Политике приватности и осигурати заштиту права носиоца података.

Можемо, уколико се то од нас буде захтевало да делимо податке посетилаца сајта са следећим ентитетима (у складу са законодавством):

Властима и државним органима – Представницима власти и/или државним органима, уколико је потребно ради остваривања било које сврхе назначене у овој Политици о приватности, ако је прописано законом или неопходно за остваривање правне заштите наших правних интереса у складу са законом.

Партнерима и сарадницима – У случају организовања и вођења заједничких програма, догађаја или промоција са другим компанијама на њиховим wеб-сајтовима или апликацијама. Наш партнер користи Ваше податке о личности, само ако смо, у те сврхе, прибавили Ваш пристанак. Ако нисте сагласни са овим наводима, увек можете да одлучите да не будете део предметних програма, промоција или догађаја.

КОРИШЋЕЊЕ ИНТЕРНЕТ САЈТА ОД СТРАНЕ ДЕЦЕ

Уважавамо заштиту приватности деце у интерактивном онлајн свету, па овај интернет сајт није намењен за дечју употребу и децу млађу од 14 година. Молимо Вас да деца не достављају информације за личну идентификацију путем овог интернет сајта.

ИЗМЕНЕ ПОЛИТИКЕ ПРИВАТНОСТИ

Правила о приватности периодично ревидирамо на основу промена у пословању и технологији, тако да их можемо мењати и допуњавати. Можемо да изменимо или ажурирамо делове изјаве о приватности података, а да Вас не обавестимо о томе унапред.

Предлажемо да повремено прегледате ову политику приватности како бисте били информисани о начину на који штитимо Ваше информације.

Промена правила заштите приватности ће бити наведена овде. Препоручујемо Вам да редовно посећујете ову страницу јер ако наставите да користите овај интернет сајт након уношења било каквих измена у Правила заштите приватности, на тај начин изражавате своју сагласност са унетим изменама.
Увек проверите изјаву о приватности података пре него што користите наш сајт како бисте били информисани о најновијем статусу у случају било каквих измена или ажурирања.