Novi film Milorada Milinkovića premijerno na Filmskim susretima u Nišu

Foto: Dalibor Tonković

Novi film “Što se bore misli moje” reditelja, scenariste i člana UFUS AFA ZAŠTITE Milorada Milinkovića, o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, kao i događajima koji su neposredno prethodili samom tragičnom činu, imaće svetsku premijeru na Filmskim susretima u Nišu koji će se održati od 26. avgusta do 1. septembra.

U godini kada se beleži tačno dva veka od rođenja kneza Mihaila na bisokopsko platno stiže uzbudljiv istorijsko-politički triler o atentatu na jednog od naših najvećih vladara koji se 1868. godine dogodio na Košutnjaku. Glavna uloga kneza Mihaila poverena je glumcu Draganu Mićanoviću. Milinkovićev film “Što se bore misli moje” naći će se na redovnom repertoaru domaćih bioskopa od 21. septembra.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije