Film članova UFUS AFA ZAŠTITE dobio prvu nagradu za scenario na festivalu u Vrnjačkoj Banji

“Trag divljači” / Foto: Festival filmskog scenarija

Scenario za film „Trag Divljači“ koji potpisuju članovi UFUS AFA ZAŠTITE Nenad Pavlović i Đorđe Milosavljević, zajedno sa Dimitrijem Vojnovim, dobitnik je prve nagrade tradicionalnog 47. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

“U scenariju za film ‘Trag divljači’ na upečatljiv način dočarano je vreme poznog socijalizma obremenjeno teškim nasleđem prošlosti”, navodi se, pored ostalog, u obrazloženju žirija u kojem su bila dva naša člana Srđan Dragojević i Saša Radojević.

Film “Trag divljači”, koji je režirao Nenad Pavlović, nastao je na osnovu nekoliko romana njegovog oca, velikana srpskog i jugoslovenskog filma, reditelja Živojina Žike Pavlovića, o čijoj zaštiti imovinskih autorskih prava na reemitovanje i kablovsko reemitovanje brine UFUS AFA ZAŠTITA.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije