Kratki filmovi Puriše Đorđevića na otvaranju festivala “Interakcija 2023”

“Kontrabas” / Foto: Festival “Interakcija”

Prikazivanjem tri kratka filma u okviru programa “U fokusu”, posvećenom velikom reditelju Puriši Đorđeviću, o čijoj zaštiti imovinskih autorskih prava na reemitovanje i kablovsko reemitovanje brine UFUS AFA ZAŠTITA, večeras u 20 časova biće otvoren festival kratkog dokumentarnog filma “Interakcija 2023”.

Ovaj festival, koji se do 23. avgusta održava istovremeno u Čačku, Užicu i Požegi, ove godine biće u znaku nedavno preminulog reditelja i poznatog Čačanina, a publika će na otvaranju moći da vidi Đorđevićeve kratke filmove “Allegro ma non tropo” (1985), “Deca” (1962) i “Kontrabas” (1963).

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije