Film Vladimira Perišića i sećanje na Koljevića na festivalu u Herceg Novom

Foto: Filmski centar Srbije

Film “Lost Country” člana UFUS AFA ZAŠTITE, reditelja i scenariste Vladimira Perišića, biće prikazan na 36. Filmskom festivalu u Herceg Novom koji počinje danas i traje do 28. avgusta. Perišićev drugi igrani film imao je svetsku premijeru u okviru „Nedelje kritike“ na Kanskom festivalu.

Poslednjeg dana festivala biće priređen program “Adio, druže” u znak sećanja na nedavno preminulog srpskog scenaristu, reditelja i istaknutog člana UFUS AFA ZAŠTITE Srđana Koljevića. O Koljeviću će govoriti njegove kolege, članovi naše organizacije, Stevan Koprivica, Maja Todorović i Đorđe Milosavljević (koji je i član žirija).

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije