Film Darka Lungulova sutra na Zemun Festu

Foto: Promo

Nagrađivani dokumentarni film člana UFUS AFA ZAŠTITE Darka Lungulova “YU grupa – Trenutak sna” biće prikazan na beogradskom letnjem festivalu “Zemun Fest”, koji počinje danas i traje do 27. avgusta.

Film reditelja i scenariste Darka Lungulova je priča o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime, ali i priča o jednoj porodici i o jednoj zemlji. Film prati braću Jelić koji se rađaju i odrastaju zajedno sa novom Jugoslavijom, a publika „Zemun Festa“ moći će da ga vidi sutra, 24. avgusta u 20.30, u bioskopu na otvorenom u Zemunskom parku.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije