Film Branke Bešević Gajić na Festivalu sportskog filma na Zlatiboru

Novi dokumentarni film „Dule Savić: A u Londonu muk“ članice UFUS AFA ZAŠTITE, rediteljke i scenaristkinje Branke Bešević Gajić, biće prikazan večeras u 20.30 časova na 12. Međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru.

U pitanju je dokumentaristička priča o “Zvezdinoj zvezdi” i članu fudbalske reprezentacije Jugoslavije Dušanu Duletu Saviću, o kome govore njegovi poštovaoci i prijatelji iz sveta sporta, kulture i umetnosti. “Ovo je priča o jednom velikom fudbaleru, koja se ne bavi nacijom ni verom, već samo sportom i njegovim profesionalnim dostignućima”, navodi se u opisu filma.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije