UFUS AFA ZAŠTITA

Film “Mrak”, prošlogodišnji kandidat Srbije za Oskara / Foto: Kiril Prodanov

Filmski centar Srbije raspisao je konkurs za izbor srpskog kandidata za 96. dodelu nagrade Američke akademiјe filmske umetnosti i nauke, Oskar, u kategoriјi za naјbolji međunarodni film  za 2023. godinu.

Pravo na učešće imaju dugometražni igrani, dokumentarni i animirani filmovi autora, među kojima su i članovi UFUS AFA ZAŠTITE, koji su dustriburiani u Srbiji ne pre 1. decembra 2022. a najkasnije do 31. oktobra 2023. godine. Prijavljeni filmovi moraju biti javno prikazivani u periodu od najmanje sedam dana uzastopno u komercijalnom bioskopu, a kao dokaz priložiti i članke iz novina i magazina koјima se reklamiralo prikazivanje filma u bioskopima.

Članovi autorske i glumačke ekipe moraju u većini biti državljani Srbije, baš kao i dijalog, što podrazumeva da je više od 50 odsto filma na jeziku koji nije engleski.

Prijave za izbor domaćeg kandidata za 96. Oskar otvorene su zaključno sa 4. septembrom 2023, a dokumentacija se dostavlja Filmskom centru Srbije putem elektronske pošte na adresu: office@fcs.rs

Prošlogodišnji kandidat Srbije za nagradu Oskar bio je film „Mrak“, člana UFUS AFA ZAŠTITE, reditelja i scenariste Dušana Milića.


Датум објаве 10.8.23

Назад на вести