Film članova UFUS AFA ZAŠTITE na festivalu u Sremskim Karlovcima

Film „Munje: Opet!“ članova UFUS AFA ZAŠTITE, reditelja Radivoja Raše Andrića, scenariste Srđana Anđelića i direktora fotografije Dušana Joksimovića, biće prikazan sutra u 21 čas na 6. Karlovci film festivalu, koji se održava u Sremskim Karlovcima.

Nastavak “Munja”, koji se čekao 22 godine, bio je hit u bioskopima i opravdao toliko dugu pauzu. Sutra veče i publika u Sremskim Karlovcima, u bioskopu na otvorenom, u dvorištu muzeja “Ilion”, moći će da sazna gde su i šta rade glavni junaci originalnog filma dve decenije kasnije.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije