Đorđu Milosavljeviću nagrada na festivalu u Vrnjačkoj Banji

Foto: Nenad Matović / Festival filmskog scenarija

Na otvaranju 47. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, članu UFUS AFA ZAŠTITE, scenaristi, reditelju i profesoru Đorđu Milosavljeviću, uručena je nagrada „Zlatno pero Gordana Mihića“ za izuzetan doprinos scenariju u nacionalnoj kinematografiji.

Milosavljević je napisao više od 50 scenarija za filmove, TV serije, nekoliko pozorišnih drama, režirao je tri filma, pisao knjige, uređivao zbornike. Na Festivalu filmskog scenarija do sada je osvojio je tri prve nagrade.

-Scenaristička veština se najbolje ogleda u sažetosti. Za jedan filmski scenario potrebno vam je desetak hiljada reči i one treba da sadrže sve ono što je važno za jedan celovečernji film. Zato mi dozvolite da budem scenaristički sažet i da kažem šest najvažnijih reči večeras: Ovim otvaram 47. Festival filmskog scenarija! – rekao je tom prilikom Milosavljević.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije