Novi projekat članice UFUS AFA ZAŠTITE Maje Miloš na Sarajevo film festivalu

Foto: Filmski centar Srbije

Projekat filma „Pukotina u ledu“, rediteljke i scenaristkinje i članice UFUS AFA ZAŠTITE Maje Miloš, biće predstavljen na koprodukcionom marketu „CineLink Work in Progress“ Sarajevo film festivala koji počinje 12. avgusta.

Glavna junakinja budućeg filma Maje Miloš je Marija (igraće je Jovana Stojiljković), mlada devojka, klizačica, koja živi sa ocem, kamiondžijom, na obodu Beograda, i još uvek duboko pati za majkom, preminulom tri godine ranije. – „Pukotina u ledu“ se bavi pitanjem ženskog integriteta u materijalističkom okruženju punom agresije i prekomerne ambicije. Film ispituje žensku seksualnost u jednom seksom opsednutom svetu, u kome se ona često koristi kao oruđe u igri moći – kazala je Maja Miloš u eksplikaciji svog novog projekta.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije