Novi film člana UFUS AFA ZAŠTITE Koste Đorđevića dobio podršku Filmskog centra

Đorđević na snimanju filma “Žal” / Foto: Emilija Stanišić

Filmski centar Srbije podržao je novi film člana UFUS AFA ZAŠTITE reditelja i koscenariste Koste Đorđevića „Pepeo u boji“ sa 26,5 miliona dinara.

Glavni junaci ovog filma su jedan ostavljeni mladić i njegov najbolji drug, obojica autsajderi, koji tumaraju u potrazi za utehom i uzbuđenjem. Tokom jedne duge noći pune neobičnih susreta doživeće katarzu, ali i učvrstiti svoje prijateljstvo. Đorđević je autor hvaljenih ostvarenja „Skidanje“ i „Reži me“, dok je njegov treći film „Žal“ u fazi postprodukcije.  Na njegovom novom filmu „Pepeo u boji“ kao direktorka fotografije  angažovana je naša članica Bojana Andrić.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije