Filmovi članova UFUS AFA ZAŠTITE Petra Jakonića i Pavla Vučkovića  sutra na Paliću

“Koma” / Foto: Palićki festival

Na 30. Festivalu evropskog filma Palić sutra će biti prikazani novi filmovi članova UFUS AFA ZAŠTITE Petra Jakonića i Pavla Vučkovića.

Film “Koma”, u režiji Petra Jakonića i po scenariju članice naše organizacije Vide Basare, biće prikazan sutra u 19 časova kao specijalna projekcija. Radnja filma smeštena je u devedesete godine, najturbulentniji period na ovim prostorima posle Drugog svetskog rata, ali je u fokusu intimna priča o jednoj porodici u tom periodu. Direktor fotografije filma “Koma” je takođe naš član Predrag Bambić.

Film “Zaštita pre svega” reditelja Pavla Vučkovića, koji će sutra u 21 čas zatvoriti 30. Palićki festival, je priča o dva mlada para iz Beograda, koji pokušavaju da započnu vezu u vreme korone. Na filmu je kao direktor fotografije radio član UFUS AFA ZAŠTITE Đorđe Arambašić.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije