Film člana UFUS AFA ZAŠTITE Stevana Filipovića premijerno u Puli i Sarajevu

Autorska ekipa na premijeri u Puli / Foto: Pula film festival

Film „Pored tebe“, reditelja i scenariste i člana UFUS AFA ZAŠTITE Stevana Filipovića, imao je svetsku premijeru na 70. Filmskom festivalu u Puli,  u okviru programa „Greater Adria“. Premijeri u Puli prisustvovao je veći deo autorske i glumačke ekipe, a već sutra će Filipovićevo ostvarenje biti prikazano i na Omladinskom filmskom festivalu u Sarajevu.

„Pored tebe“ je prvi srpski film čija se radnja dešava tokom pandemije koronavirusa i predstavlja nastavak filma „Pored mene“ (2015). Radnja se odvija pet godina nakon prvog dela, kada Ksenija (igra je Mina Nikolić), mlada novinarka trećerazrednog tabloida, kreće u potragu za nestalim drugom iz razreda u doba „zaključavanja”. Filipović je još ranije najavio da nas uskoro očekuje i završni deo ove trilogije, film „Pored nas“.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije