Dokumentarac člana UFUS AFA ZAŠTITE Srđana Karanovića na Pulskom festivalu

“Višnja na Tašmajdanu” / Foto: Jugoslovenska kinoteka

U okviru programa „Vremeplov“ na 70. Pulskom festivalu, danas u 18.00, biće prikazan dokumentarni film člana UFUS AFA ZAŠTITE, reditelja i scenariste Srđana Karanovića „Neobavezno – Mala Neda“.

Snimljen kao deo dokumentarnog serijala “Neobavezno”, u produkciji Televizije Beograd, ovaj Karanovićev film posvećen je velikoj glumici Nedi Arnerić (1953–2020) i sadrži njene snimke i intervjue sa Pulskog festivala 1969. godine na kome je promovisala svoj čuveni film “Višnja na Tašmajdanu”. Glavni snimatelj celog serijala je član naše organizacije Predrag Popović.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije