Film člana UFUS AFA ZAŠTITE Želimira Gvardiola “Mali i veliki” sutra na Paliću

Foto: Palićki festival

U okviru selekcije Eco Dox na 30. Palićkom festivalu, sutra od 17.45 časova, biće prikazan novi dokumentarni film člana UFUS AFA ZAŠTITE Želimira Gvardiola “Mali i veliki”. Direktor fotografije na ovom nagrađivanom dokumentarcu je član naše organizacije Miodrag Milošević.

Reditelj i scenarista Želimir Gvardiol u svom najnovijem dokumentarcu pokazuje posledice široke upotrebe municije sa osiromašenim uranijumom koju je NATO bacio na Srbiju. Dvadeset i tri godine posle bombardovanja Srbije 1999. godine, ekipa filma “Mali i veliki” traga za preživelima nakon izvršenog ekoocida.

Film “Mali i veliki”, delo autora antologijskih filmova domaće dokumentaristike, daje dramatičan, opominjući i pesimističan pogled na još uvek prisutne ekološke posledice NATO bombardovanja Srbije – objašnjava član naše organizacije i selektor programa Igor Toholj.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije