Nenad Pavlović, član UFUS AFA ZAŠTITE, pobednik festivala “Ravno selo” sa filmom „Trag divljači”

Film „Trag divljači”, reditelja i scenariste Nenada Pavlovića, člana UFUS AFA ZAŠTITE,  najbolje je ostvarenje juče završenog, šestog po redu Međunarodnog filmskog festivala “Ravno selo”.

“Trag divljači”, koji uz Pavlovića kao koscenarista potpisuje još jedan član naše organizacije Đorđe Milosavljević, dobio je tradicionalno priznanje “Zlatni klip” za najbolji film.

O nagradama u nekoliko kategorija odlučivao je žiri kojim je predsedavao član UFUS AFA ZAŠTITE, reditelj i scenarista Kosta Peševski.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije