Film “Vera” Nedeljka Kovačića, člana UFUS AFA ZAŠTITE, otvara 51. Sofest

Nagrađivani film „Vera“, člana UFUS AFA ZAŠTITE reditelja i scenariste Nedeljka Kovačića, otvoriće 3. jula 51. Filmski festival u Sopotu, najavili su organizatori.

Ovaj triler, s elementima melodrame, inspirisan je istinitom pričom o srpskoj Mata Hari, Veri Pešić (1919—1944), špijunki iz vremena Drugog svetskog rata.

Vera (koju igra Jovana Stojiljković) se našla u lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, među jugoslovenskim, nemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije