Nekoliko reditelja, članova UFUS AFA ZAŠTITE, među nominovanima za nagrade na festivalu LIFFE

“Ime naroda” / Foto: Promo

Leskovački Internacionalni festival filmske režije LIFFE, koji počinje sutra, od ove godine uveo je nove nagrade – za najboljeg reditelja mini-serije i za najbolju režiju pojedinačne epizode dramske serije. U konkurenciji 31 serije iz regiona, nalazi se nekoliko reditelja, članova UFUS AFA ZAŠTITE.

Za najbolju režiju pojedinačne epizode nominovani su naši članovi Igor Stoimenov, Nikola Ljuca (za seriju “Besa”, zajedno sa Milanom Todorovićem), Nemanja Ćipranić (“Crna svadba”), Goran Stanković (“Nečista krv”), Oleg Novković (“Močvara”).

U konkurenciji za najboljeg reditelja mini-serije su, pored ostalih, i naši članovi Darko Bajić (“Ime naroda”), Milica Tomović (“Blok 27”, zajedno sa Momirom Miloševićem), Bojan Vuletić (“Pad”) i Nenad Pavlović (“Trag divljači”).

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije