Počelo snimanje filma „Mraz“ Pavla Vučkovića

Đorđe Arambašić i Pavle Vučković / Foto: Nemanja Miščević

Pre nekoliko dana počelo je snimanje igranog filma “Mraz”, u režiji i po scenariju člana UFUS AFA ZAŠTITE Pavla Vučkovića.

„Mraz“ je univerzalna priča zasnovana na mitu iz istočne Srbije o zmaju koji uzima ljudski oblik i bira ljubavnike među ljudima. Glavna junakinja filma je detektivka Mirjana (igra je Kamka Tocinovski) koja odlazi u malo selo istočnoj Srbiji  kako bi istražila slučaj nestanka mlade devojke. 

Kako se navodi, “Mraz” istražuje regionalnu kulturu, verovanja, tradiciju, sujeverje, psihologiju karaktera – sve to kroz elemente trilera i fantastike. Na filmu je kao direktor fotografije angažovan naš član Đorđe Arambašić.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije