Nekoliko nagrada za članove UFUS AFA ZAŠTITE na 13. South East European Festival-u

Na nedavno završenom 13. Festivalu filmova Jugoistoične Evrope (South East European Film Festival), koji se održava u u tri svetske metropole – Berlinu, Parizu i Vašingtonu – filmovi članova UFUS AFA ZAŠTITE Nenada Pavlovića (“Trag divljači”) i Nedeljka Kovačića (“Vera”) osvojili su nekoliko nagrada za režiju, scenario i glumce.

U konkurenciji filmova iz 15 zemalja Jugoistočne Evrope, tri različita žirija (evropski, američki i evropski žiri mladih) dodelila su našem članu Nedeljku Kovačiću nagradu za najboljeg reditelja.

Dva žirija (američki i evropski žiri mladih) članovima UFUS AFA ZAŠTITE, koscenaristima filma “Trag divljači”, Đorđu Milosavljeviću, Nenadu Pavloviću i Dimitriju Vojnovu, dodelili su nagradu za najbolji scenario, Kovačićevu  “Veru” proglasili najboljim filmom, a glavnu zvezdu, Jovanu Stojiljković, najboljom glumicom.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije