UFUS AFA ZAŠTITA

Za nagrade 29. Sarajevo film festivala za TV serije takmičiće se  19 serija iz regiona, a i na ovom izdanju primetna je dominacija srpskih serija, među kojima su i naslovi koje potpisuju članovi UFUS AFA ZAŠTITE. Tako je među osam nominovanih za najbolju dramsku seriju čak pet iz Srbije: „Bunar“, čiji je autor  član UFUS AFA ZAŠTITE Predrag Gaga Antonijević, druga i treća sezona „Klana“ čiji autorski tim takođe čine naši članovi Slobodan Skerlić (reditelj i koscenarista) i Maja Radošević (direktorka fotografije).

Za nagradu „Srce Sarajeva“ boriće se još dve serije u čijem autorskom timu su članovi UFUS AFA ZAŠTITE: serija „Pad“ reditelja i koscenariste Bojana Vuletića i direktora fotografije Dušana Joksimovića, kao i serija „Vera“ reditelja i koscenariste Nedeljka Kovačića i direktora fotografije Dušana Ivanovića. Vuletić i Skerlić nominovani su i u kategoriji „najbolja režija za epizodu dramske serije“.

U konkurenciji za najbolju komediju iz regiona nalazi se još jedno delo s potpisom člana UFUS AFA ZAŠTITE – serija „Popadija“ čiji je koscenarista Maja Pelević.

Sarajevo film festival bit će održan od 11. do 18. augusta 2023, kada će biti i dodeljene nagrade.


Датум објаве 13.6.23

Назад на вести