Članovi UFUS AFA ZAŠTITE među nominovanima za nagrade Sarajevo film festivala

Za nagrade 29. Sarajevo film festivala za TV serije takmičiće se  19 serija iz regiona, a i na ovom izdanju primetna je dominacija srpskih serija, među kojima su i naslovi koje potpisuju članovi UFUS AFA ZAŠTITE. Tako je među osam nominovanih za najbolju dramsku seriju čak pet iz Srbije: „Bunar“, čiji je autor  član UFUS AFA ZAŠTITE Predrag Gaga Antonijević, druga i treća sezona „Klana“ čiji autorski tim takođe čine naši članovi Slobodan Skerlić (reditelj i koscenarista) i Maja Radošević (direktorka fotografije).

Za nagradu „Srce Sarajeva“ boriće se još dve serije u čijem autorskom timu su članovi UFUS AFA ZAŠTITE: serija „Pad“ reditelja i koscenariste Bojana Vuletića i direktora fotografije Dušana Joksimovića, kao i serija „Vera“ reditelja i koscenariste Nedeljka Kovačića i direktora fotografije Dušana Ivanovića. Vuletić i Skerlić nominovani su i u kategoriji „najbolja režija za epizodu dramske serije“.

U konkurenciji za najbolju komediju iz regiona nalazi se još jedno delo s potpisom člana UFUS AFA ZAŠTITE – serija „Popadija“ čiji je koscenarista Maja Pelević.

Sarajevo film festival bit će održan od 11. do 18. augusta 2023, kada će biti i dodeljene nagrade.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije