“Leto kad sam načila da letim” Raše Andrića od sutra u nemačkim bioskopima

Foto: Sense Production

Višestruko nagrađivani film člana UFUS AFA ZAŠTITE, reditelja Radivoja Raše Andrića, “Leto kad sam naučila da letim”, od sutra će se naći u bioskopima u Nemačkoj.

Film „Leto…”, nastao kao ekranizacija istoimenog dela Jasminke Petrović, bio je jedan od najvećih prošlogodišnjih hitova u srpskim bioskopima, sa gotovo 200 hiljada gledalaca. Glavna junakinja ovog porodičnog ostvarenja je 12-godišnja Sofija koja je primorana da provede leto sa sa svojom zaštitnički nastrojenom bakom na ostrvu u Hrvatskoj.

Kao direktor fotografije na ovom filmu bio je angažovan član naše organizacije Dušan Joksimović.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije