Goran Radovanović gost tribine u Domu omladine

Foto: FEST

U okviru ciklusa „DOK Cinema Masters“, 2. septembra od 20 časova u Domu Omladine, biće organizovane projekcija i tribina o filmu „Slučaj Makavejev ili proces u bioskopskoj sali“, člana UFUS AFA ZAŠTITE, reditelja i scenariste Gorana Radovanovića, koji će razgovarati sa publikom.

Ovaj nagrađivani dokumentarac fokusira se na političku i društvenu klimu u kojoj je pod okriljem Saveza komunista Jugoslavije, s javnih govornica, osuđivan film „WR: Misterije organizma” Dušana Makavejeva. To je ujedno i poslednji film u kojem se pojavljuju  Makavejev i njegova zvezda Milena Dravić.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije