Miša Radivojević dobitnik nagrade “Živojin Pavlović” na festivalu LIFFE

Foto: LIFFE

Laureat nagrade za životno delo Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije (LIFFE) koja nosi ime velikog reditelja Živojina Žike Pavlovića (o čijoj zaštiti imovinskih autorskih prava na reemitovanje i kablovsko reemitovanje brine UFUS AFA ZAŠTITA) je član naše organizacije Miloš Miša Radivojević.

Radivojević je autor brojnih hvaljenih i nagrađivanih filmova, poput naslova “Dečko koji obećava”, “Ni na nebu ni na zemlji”, “Buđenje iz mrtvih”, “Testament”, “Una”…

Na LIFFE festivalu, koji će se održati od 14. do 19. septembra još nekoliko članova UFUS AFA ZAŠTITE (Petar Ristovski, Stefan Arsenijević, Nenad Pavlović, Ivan Stefanović…) biće zastupljeni kao autori, ali i kao članovi žirija, predavači, učesnici tribina. Jedna od tribina u okviru pratećeg programa leskovačkog festivala, čiji je umetnički direktor naš član Darko Bajić, biće posvećena upravo ostvarivanju autorskih prava filmskih autora, što je jedan od osnovnih zadataka UFUS AFA ZAŠTITE.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije