IN MEMORIAM – Milan Popović (1951-2023)

Poštovani članovi UFUS AFA ZAŠTITE,

Obaveštavamo Vas da nas je u 72. godini života napustio naš ugledni član, filmski reditelj, scenarista i montažer Milan Popović (1951-2023).

Popović je autor više od 30 kratkometražnih i srednjemetražnih dokumentarnih filmova, snimljenih tokom sedamdesetih i osamdesetih godina u produkciji “Dunav filma”, među kojima je i serijal “Srednjevekovno zidno slikarstvo” posvećen umetničkim delima koja krase zidove manastira Mileševa, Gračanica, Dečani…

Autor je i serijala “Spomenici kulture u Srbiji do kraja 19. veka”, kao i kratkih filmova “Bačvar”, “Kolar”, “Kuda vode putevi nesavesnih vozača”, “Na Kadinjači”, “Priča iz vodenice” i drugih.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije