Filmovi članova UFUS AFA ZAŠTITE na Ravno selo film festivalu

Na programu 6. Međunarodnog festivala prvog ili drugog filma „Ravno selo”, koji počinje danas i traje do 25. juna, naći će se filmovi članova UFUS AFA ZAŠTITE – “Koma” Petra Jakonića i “Trag divljači” Nenada Pavlovića. 

U subotu, 24. juna, na programu festivala je “Koma”, intimna priča o jednoj porodici tokom devedesetih godina, snimljena po scenariju i u režiji Petra Jakonića, dok je za direktora fotografije takođe angažovan naš član Predrag Bambić.

Festival “Ravno selo” 25. juna zatvoriće Pavlovićev “Trag divljači”. U autorskom timu se, osim reditelja nalaze još dva člana UFUS AFA ZAŠTITE, Đorđe Milosavljević kao koscenarista i Bojana Andrić kao direktorka fotografije.

“Trag divljači” nastao je na osnovu nekoliko romana velikana srpskog i jugoslovenskog filma, reditelja Živojina Žike Pavlovića, o čijoj zaštiti imovinskih autorskih prava na reemitovanje i kablovsko reemitovanje brine naša organizacija.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije