Miroslav Lekić, član UFUS AFA ZAŠTITE, snima film “Ruski konzul”

Foto: Goran Đukanović

Posle višegodišnjih priprema, reditelj i član UFUS AFA ZAŠTITE Miroslav Lekić počeo je nedavno snimanje novog filma “Ruski konzul”. Lekićev saradnik na ovom projektu je  još jedan član naše organizacije, direktor fotografije Dalibor Tonković.

Iza Miroslava Lekića je šest dugometražnih filmova, među kojima su najpoznatiji „Bolje od bekstva“ i „Nož“, a režirao je veliki broj popularnih serija, kao što su „Otvorena vrata“,  „Ulica lipa“, „“Žigosani u reketu“, „Državni službenik“, “Beležnica profesora Miškovića”…

Dalibor Tonković je bio glavni snimatelj na filmovima “Kelti”, “Aleksandra”, “Sumrak u bečkom haustoru”, “Vikend sa ćaletom”, “Skok”, “Bilo jednom u Srbiji”, ali i na serijama “Daleko je Holivud” i “Bunar”.

Istorijska drama “Ruski konzul” zasnovana je na istoimenom romanu Vuka Draškovića, a glavne uloge tumače Nebojša Dugalić i Žarko Laušević. Snimanje će trajati do 13. jula, na lokacijama u Beogradu, Mladenovcu i Požarevcu, dok je premijera predviđena za početak 2024. godine.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije