Филм Владимира Петровића отвара Мартовски фестивал

Фото: Мартовски фестивал промо

Мартовски фестивал – 71. Београдски фестивал документарног и краткометражног филма, биће отворен 26. марта у Дому омладине светском премијером дугометражног документарног филма „Сањалице“ редитеља и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Владимира Петровића. Филм, који ће бити приказан у оквиру такмичарског програма, говори о истоименом женском бенду из Београда, најстаријем те врсте на Балкану, који је био активан средином шездесетих година прошлог века у некадашњој Југославији.

Као увод у 71. Мартовски фестивал (од 26. до 30. марта), дан уочи отварања, 25. марта од 20 часова у Великој сали Дома омладине, биће одржан концерт „Филмски хитови Зорана Симјановића“, посвећен чувеном композитору и првом председнику Управног одбора наше огранизације.

Током трајања Мартовског фестивала УФУС АФА ЗАШТИТА организоваће и панел на тему филмских ауторских права.

УФУС АФА ЗАШТИТА – Организација филмских аутора Србије од 2016. године обавља делатност колективног остваривања ауторских права на филмским и телевизијским делима у земљи и иностранству. На основу Закона о ауторском и сродним правима РС и дозволе Завода за интелектуалну својину РС , УФУС АФА ЗАШТИТА добила је, у име аутора, право на накнаду од реемитовања и кабловског реемитовања филмских и телевизијских дела. Наплата ауторских тантијема врши се од 2018. године, када су се стекли законски услови.

Подели вести

Још вести из организације

Вести из организације

Филм “Видеотека” Луке Бурсаћа стиже у биоскопе

Филм „Видеотека“, редитеља и сценаристе, и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Луке Бурсаћа, који је премијерно приказан на 52. ФЕСТ-у, 25. априла стиже у биоскопе у Београду, Нишу и Новом Саду, а убрзо након тога и широм Србије.

Прочитај више »
Вести из организације

Почело снимање филма “Излет” Ненада Павловића

Почетком априла на Дунаву код Новог Сада почело је снимање филма „Излет“, новог остварења редитеља и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Ненада Павловића. Реч је о адаптацији истоименог романа чувеног сликара, филмског редитеља и књижевника Миће Поповића. „Излет“

Прочитај више »
Вести из организације

Дарко Лунгулов добитник „Награде града Београда“ за филм о YУ групи

Редитељ и члан УФУС АФА ЗАШТИТЕ Дарко Лунгулов добитник је годишње „Награде града Београда“ за филмско и радио-телевизијско стваралаштво за сценарио и режију филма „YU Група – Тренутак сна“. Ово високо признање биће му уручено на свечаности

Прочитај више »