Премијера филма “Последњи стрелац” Дарка Николићa

Фото: Жељка Хајдаревић

Филм „Последњи стрелац“ редитеља и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Дарка Николића биће премијерно приказан 12. марта у CineStar Ada Mall, а од 14. марта наћи ће се на репертоару свих биоскопа. Сценарио потписује Бранислав Јанковић, а косценариста је наша чланица Маја Тодоровић.

Акциони трилер „Последњи стрелац“ прати причу инспектора Курузовића (игра га Ненад Јездић) који након што му је жена убијена напушта службу и повлачи се у себе, чита књиге и дане проводи са својим псом Чедом. После десет година од немилог догађаја у Београд се враћа Курузовићев највећи непријатељ Атанасије (Миодраг Крстовић), познати балкански криминалац који је умешан у убиство супруге Курузовића. У осталим улогама су Милош Тимотијевић, Александра Белошевић, Наташа Марковић.

УФУС АФА ЗАШТИТА – Организација филмских аутора Србије од 2016. године обавља делатност колективног остваривања ауторских права на филмским и телевизијским делима у земљи и иностранству. На основу Закона о ауторском и сродним правима РС и дозволе Завода за интелектуалну својину РС , УФУС АФА ЗАШТИТА добила је, у име аутора, право на накнаду од реемитовања и кабловског реемитовања филмских и телевизијских дела. Наплата ауторских тантијема врши се од 2018. године, када су се стекли законски услови.

Подели вести

Још вести из организације

Вести из организације

Филм “Видеотека” Луке Бурсаћа стиже у биоскопе

Филм „Видеотека“, редитеља и сценаристе, и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Луке Бурсаћа, који је премијерно приказан на 52. ФЕСТ-у, 25. априла стиже у биоскопе у Београду, Нишу и Новом Саду, а убрзо након тога и широм Србије.

Прочитај више »
Вести из организације

Почело снимање филма “Излет” Ненада Павловића

Почетком априла на Дунаву код Новог Сада почело је снимање филма „Излет“, новог остварења редитеља и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Ненада Павловића. Реч је о адаптацији истоименог романа чувеног сликара, филмског редитеља и књижевника Миће Поповића. „Излет“

Прочитај више »
Вести из организације

Дарко Лунгулов добитник „Награде града Београда“ за филм о YУ групи

Редитељ и члан УФУС АФА ЗАШТИТЕ Дарко Лунгулов добитник је годишње „Награде града Београда“ за филмско и радио-телевизијско стваралаштво за сценарио и режију филма „YU Група – Тренутак сна“. Ово високо признање биће му уручено на свечаности

Прочитај више »