Film Stevana Filipovića, “Pored tebe”, od sutra u bioskopima

Film „Pored tebe“, člana UFUS AFA ZAŠTITE reditelja i scenariste Stevana Filipovića, imaće srpsku premijeru večeras u 20 časova, u MTS dvorani, dok će se sutra naći na redovnom repertoaru u svim bioskopima.

„Pored tebe“ je prvi srpski film čija se radnja dešava tokom pandemije koronavirusa i predstavlja nastavak filma „Pored mene“ (2015). Radnja se odvija pet godina nakon prvog dela, a glavna junakinja je Ksenija (igra je Mina Nikolić), novinarka tabloida, koja kreće u potragu za nestalim drugom iz razreda u doba „zaključavanja”.

Reditelj i scenarista Stevan Filipović najavio je da nas očekuje i završni deo ove trilogije – „Pored nas“.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije