Film Stevana Filipovića, člana UFUS AFA ZAŠTITE, “Pored tebe”, premijerno u Puli

Film „Pored tebe“, člana UFUS AFA ZAŠTITE reditelja i scenariste Stevana Filipovića, imaće premijeru 18. jula na 70. Pulskom festivalu, u okviru programa Greater Adria, posvećenom kinematografijama Mediterana, srednje i jugoistočne Evrope.

„Pored tebe“ je prvi srpski film čija se radnja dešava tokom pandemije koronavirusa i predstavlja nastavak filma „Pored mene“ (2015). Radnja se odvija pet godina nakon prvog dela, a priča je fokusirana na Kseniju (igra je Mina Nikolić), mladu novinarku tabloida koja kreće u potragu za nestalim drugom iz razreda u doba „zaključavanja”. Ksenija pokušava da reši misteriju  razgovorima preko „Zuma“, „Skajpa“ i društvenih mreža sa potencijalnim osumnjičenima ili ljudima koji nešto znaju i imaju neke tragove.

Reditelj i scenarista Stevan Filipović autor je hvaljenih ostvarenja „Šejtanov ratnik“ i „Šišanje“, a  kako je najavio, posle filmova „Pored mene“, „Pored tebe“, uskoro nas očekuje i završni deo ove trilogije – „Pored nas“.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije