Film „Munje: opet!“ članova UFUS AFA ZAŠTITE od sutra u australijskim bioskopima

Foto: Aleksandar Letić

Hit komedija „Munje: opet!“ članova UFUS AFA ZAŠTITE – reditelja Radivoja Andrića, scenariste Srđana Anđelića i direktora fotografije Dušana Joksimovića – naći će se od sutra na repertoaru HOYTS bioskopa u Australiji, jednom od najvećih bioskopskih lanaca u ovoj zemlji. Film će moći da se pogleda u Melburnu, Sidneju, Brizbejnu, Adelejdu, Kanberi i Pertu.

„Munje: opet!“ su prvi srpski film koji je ušao u zvaničnu bioskopsku distribuciju u Australiji. Ovaj nastavak kultne komedije snimljen je 22 godine od premijernih “Munja”, sa originalnom glumačkom i autorskom ekipom.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije