Film „Munje: opet!“ članova UFUS AFA ZAŠTITE na Paliću

Hit film „Munje: opet!“ članova UFUS AFA ZAŠTITE – reditelja Radivoja Andrića, scenariste Srđana Anđelića i direktora fotografije Dušana Joksimovića – biće prikazan večeras u 21 čas na Paliću, u okviru bogatog predfestivalskog programa jubilarnog 30. Festivala evropskog filma Palić, koji počinje 15. jula.

Publika je 22 godine čekala na nastavak originalnih „Munja“, koje su 2001. poharale bioskopske blagajne i bile jedno od najvećih filmskih iznenađenja te decenije. Na poziv Andrića i Anđelića odazvala se kompletna glumačka ekipa, pa tako u nastavku saznajemo šta se desilo sa glavnim junacima dve decenije kasnije.

„Munje: opet!“ su premijerno prikazane krajem marta 2023. godine.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije