Film člana UFUS AFA ZAŠTITE Nikole Ležaića dobio podršku Eurimaža

“Tilva Roš” / Foto: Promo

Fond Eurimaž podržao je novi projekat člana UFUS AFA ZAŠTITE reditelja i scenariste Nikole Ležaića, njegov drugi igrani film “Mama”, sa 116 hiljada evra.

Ležaić je poznat kao autor višestruko nagrađivanog prvenca „Tilva Roš”, sa kojim je osvajao nagrade na festivalima u Lisabonu, Sarajevu, Motovunu.

Glavni junak filma “Mama” je Nikola koji putuje sa ocem da vrati posmrtne ostatke svoje bake u njeno rodno selo u Hrvatskoj. Tokom putovanja uči lekcije o roditeljstvu i porodici i saznaje da rat može srušiti kuće, čitava naselja, ali ne može uništiti sećanja.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije