Dva filma članice UFUS AFA ZAŠTITE Mile Turaljić u Puli

Dva filma članice UFUS AFA ZAŠTITE, rediteljke i scenaristkinje Mile Turajlić – “Dosije Labudović: Nesvrstani” i “Dosije Labudović: Ciné-Guerrillas” biće prikazani na 70. Pulskom filmskom festivalu, koji počinje 15. jula. Oba dugometražna dokumentarna filma vode gledaoce na putovanje kroz arhivu Stevana Labudovića, ličnog snimatelja Josipa Broza Tita. Prvi film, “Dosije Labudović: Nesvrstani”, koji će biti prikazan 16. jula u okviru takmičarskog programa Hrvatske manjinske koprodukcije, prati  nastanak Pokreta nesvrstanih i pokazuje nam zakulisni svet politike. Drugi dokumentarac “Dosije Labudović: Ciné-Guerrillas”, koji se prikazuje 20. jula  u okviru selekcije “Vremeplov”, uvodi gledaoce u medijsku bitku koja se odvijala tokom Alžirskog rata za nezavisnost.

УФУС АФА ЗАШТИТА – Организација филмских аутора Србије од 2016. године обавља делатност колективног остваривања ауторских права на филмским и телевизијским делима у земљи и иностранству. На основу Закона о ауторском и сродним правима РС и дозволе Завода за интелектуалну својину РС , УФУС АФА ЗАШТИТА добила је, у име аутора, право на накнаду од реемитовања и кабловског реемитовања филмских и телевизијских дела. Наплата ауторских тантијема врши се од 2018. године, када су се стекли законски услови.

Подели вести

Још вести из организације

Вести из организације

Филм “Видеотека” Луке Бурсаћа стиже у биоскопе

Филм „Видеотека“, редитеља и сценаристе, и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Луке Бурсаћа, који је премијерно приказан на 52. ФЕСТ-у, 25. априла стиже у биоскопе у Београду, Нишу и Новом Саду, а убрзо након тога и широм Србије.

Прочитај више »
Вести из организације

Почело снимање филма “Излет” Ненада Павловића

Почетком априла на Дунаву код Новог Сада почело је снимање филма „Излет“, новог остварења редитеља и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Ненада Павловића. Реч је о адаптацији истоименог романа чувеног сликара, филмског редитеља и књижевника Миће Поповића. „Излет“

Прочитај више »
Вести из организације

Дарко Лунгулов добитник „Награде града Београда“ за филм о YУ групи

Редитељ и члан УФУС АФА ЗАШТИТЕ Дарко Лунгулов добитник је годишње „Награде града Београда“ за филмско и радио-телевизијско стваралаштво за сценарио и режију филма „YU Група – Тренутак сна“. Ово високо признање биће му уручено на свечаности

Прочитај више »