Film člana UFUS AFA ZAŠTITE Stefana Arsenijevića  “Strahinja Banović” od sutra u američkim bioskopima

Foto: Maja Medić

Višestruko nagrađivani domaći film “Strahinja Banović”, člana UFUS AFA ZAŠTITE, reditelja i scenariste Stefana Arsenijevića, otpočeće sutra američku bioskopsku distribuciju svečanom projekcijom u čuvenom njujorškom IFC Centru. Tokom prva tri dana prikazivanja filma u ovom bioskopu, projekcijama će prisustvovati reditelj Arsenijević, direktorka fotografije i članica naše organizacije Jelena Stanković, kao i glavni glumac Ibrahim Koma, koji će razgovarati sa publikom.

Ova snažna i autentična ljubavna priča svetsku premijeru imala je na jednom od najvažnijih evropskih festivala, u Karlovim Varima, gde je osvojila čak pet nagrada, uključujući i onu glavnu – “Kristalni globus” za najbolji film.

Film “Strahinja Banović”, koji je inspirisan čuvenom srpskom epskom pesmom “Banović Strahinja”, osavremenjenom i smeštenom u kontekst savremene izbegličke krize, do sada je učestvovao na 50 međunarodnih filmskih festivala i osvojio više od 30 nagrada.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije