Član UFUS AFA ZAŠTITE Raša Andrić u žiriju Bašta festa

Poznati reditelj i član UFUS AFA ZAŠTITE Radivoje Raša Andrić član je glavnog žirija 10. jubilarnog Bašta festa, koji počinje danas i traje do 2. jula u Bajinoj Bašti.

Na ovom festivalu kratkometražnog igranog filma nagrade se dodeljuju za najbolji film u celini (“Zlatna imaginacija”), kao i za najbolju mušku i žensku ulogu (“Zlatna interpretacija”).

Raša Andrić je reditelj kultnih filmova “Tri palme za dve bitange i ribicu”, “Munje”, “Kad porastem biću kengur”, kao i dečijeg filma koji je doživeo veliki bioskopski i festivalski uspeh “Leto kada sam naučila da letim”. Na radost brojne publike, nedavno je premijeru imao dugoočekivani nastavak kultnog filma “Munje opet”.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije