Dva člana UFUS AFA ZAŠTITE na Ponta Lopud festivalu

Dva člana UFUS AFA ZAŠTITE, reditelj Ognjen Glavonić i direktorka fotografije Bojana Andrić, učestvovaće na 3. Ponta Lopud festivalu u Hrvatskoj, koji počinje danas i traje do 24. juna.

Glavonić će biti jedan od predavača tokom trajanja festivala, ali i prvi rezident  koji će ove jeseni boraviti četiri nedelje na Lopudu u rezidenciji za umetnike, gde će raditi na razvoju svog novog dugometražnog filma „U senci rogova“.Glavonićev novi film govori o srednjoškolcu iz malog banatskog sela koji pokušava da snimi album sa svojim black metal bendom.

Bojana Andrić će na Ponta Lopud festivalu biti jedna od polaznica masterklasa za snimatelje, koji će voditi poznata direktorka fotografije Ursula Pontikos. Andrićeva je debitovala kao direktorka fotografije  dugometražnim igranim filmom “Mali Budo”, koji potpisuje još jedan član UFUS AFA ZAŠTITE Danilo Bećković. Usledili su filmovi “Jesen samuraja”, “Reži”, “Trag divljači”, serije “Andrija i Anđelka”, “Ubice mog oca”, “Beležnica profesora Miškovića” i mnogi drugi projekti.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije