Dokumentarac Milutina Petrovića, člana UFUS AFA ZAŠTITE, sutra u Domu omladine

Dokumentarni film reditelja i koscenariste Milutina Petrovića, člana UFUS AFA ZAŠTITE, „Zaklinjem se“ biće prikazan sutra, u 20 časova, u Domu omladine, u okviru besplatnog programa „DOK Cinema Masters“. Nakon projekcije biće organizovan razgovor sa publikom kome će prisustvovati direktor fotografije na ovom filmu i član naše organizacije Predrag Bambić.

Film „Zaklinjem se“ prati ličnu priču Igora, koji je 1991, na početku rata u bivšoj Jugoslaviji, kao devetnaestogodišnji Beograđanin regrutovan i poslat na obavezno odsluženje vojnog roka u kasarnu u Varaždin. Nekoliko meseci kasnije, Igor se vraća iz rata duplo stariji i sa ožiljcima koji verovatno nikada neće biti zalečeni.

Film je premijerno prikazan i nagrađen na Beldoksu 2020. godine.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije