„Špijun na štiklama“ Milana Jelića premijerno emitovan pre 35 godina

Hit komedija „Špijun na štiklama“ (1988), autorskog tandema reditelja Milana Jelića i scenariste Veroslava Rančića, o čijoj zaštiti imovinskih autorskih prava na reemitovanje i kablovsko reemitovanje brine UFUS AFA ZAŠTITA, sutra će obeležiti 35 godina od premijernog emitovanja.

Po nalogu direktorke novoosnovane diskografske kuće, njen službenik (igrao ga Milan Gutović) se, prerušen u čistačicu Narcisu, ubacuje u konkurentsku kuću, ne bi li se domogao ekskluzivnih snimaka svetske estradne zvezde. „Špijun na štiklama“ je samo jedna u nizu Jelićevih komedija koja je tokom osamdesetih godina osvajala bioskopsku publiku, a i danas se često reprizira na TV ekranima.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije