Недеља филмова Пурише Ђорђевића у Сали Филмског центра Србије

Са Љубишом Самарџићем на снимању филма „Подне“ / Фото: Југословенска кинотека

Избор најбољих филмова редитеља и сценаристе Пурише Ђорђевића, о чијој заштити имовинских ауторских права на реемитовање и кабловско реемитовање брине УФУС АФА ЗАШТИТА, биће приказани у биоскопској сали Филмског центра Србије у МТС дворани у недељи од 25. до 31. марта. 

Публика ће на великом платну моћи да види Ђорђевићеву чувену тетралогију о рату и револуцији – филмове “Девојка” (26.03.), “Сан” (27.03.), “Јутро” (28.03.) и “Подне” (29.03.) – којом је шездесетих година прошлог века освајао награде на светским фестивалима. На репертоару су још и филмови „Први грађанин мале вароши” (25.03.), “Бициклисти” (30.03.) и “Тренер” (31.03.). Сви филмови биће приказани у два термина од 17 и 19 часова.

УФУС АФА ЗАШТИТА – Организација филмских аутора Србије од 2016. године обавља делатност колективног остваривања ауторских права на филмским и телевизијским делима у земљи и иностранству. На основу Закона о ауторском и сродним правима РС и дозволе Завода за интелектуалну својину РС , УФУС АФА ЗАШТИТА добила је, у име аутора, право на накнаду од реемитовања и кабловског реемитовања филмских и телевизијских дела. Наплата ауторских тантијема врши се од 2018. године, када су се стекли законски услови.

Подели вести

Још вести из организације

Вести из организације

Филм “Видеотека” Луке Бурсаћа стиже у биоскопе

Филм „Видеотека“, редитеља и сценаристе, и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Луке Бурсаћа, који је премијерно приказан на 52. ФЕСТ-у, 25. априла стиже у биоскопе у Београду, Нишу и Новом Саду, а убрзо након тога и широм Србије.

Прочитај више »
Вести из организације

Почело снимање филма “Излет” Ненада Павловића

Почетком априла на Дунаву код Новог Сада почело је снимање филма „Излет“, новог остварења редитеља и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Ненада Павловића. Реч је о адаптацији истоименог романа чувеног сликара, филмског редитеља и књижевника Миће Поповића. „Излет“

Прочитај више »
Вести из организације

Дарко Лунгулов добитник „Награде града Београда“ за филм о YУ групи

Редитељ и члан УФУС АФА ЗАШТИТЕ Дарко Лунгулов добитник је годишње „Награде града Београда“ за филмско и радио-телевизијско стваралаштво за сценарио и режију филма „YU Група – Тренутак сна“. Ово високо признање биће му уручено на свечаности

Прочитај више »