УФУС АФА ЗАШТИТА подржала четири пројекта на првом Конкурсу за културна давања

Управни одбор УФУС АФА ЗАШТИТЕ усвојио је предлог образложеног резултата првог Конкурса за културна давања расписаног 21.11.2023. године.

Комисија за културна давања је предложила, а Управни одбор усвојио одлуку да подржи четири пројекта:

1. Трећи том дела Владимира Петрића, подносиоца пријаве Киноправда института,

2. Некад и сад (уметност документарца), аутора Николе Лоренцина,

3. Филмоскопија, подносиоца пријаве Rich&Famous Дејан Прћић ПР

4. Разговор Жилник-Перишић, подносиоца пријаве УГ ”Поглед у свет”.

Комисија за културна давања је одлучивала у саставу: Милош Шкундрић (председник), Андријана Стојковић и Војислав Гелевски.

УФУС АФА ЗАШТИТА – Организација филмских аутора Србије од 2016. године обавља делатност колективног остваривања ауторских права на филмским и телевизијским делима у земљи и иностранству. На основу Закона о ауторском и сродним правима РС и дозволе Завода за интелектуалну својину РС , УФУС АФА ЗАШТИТА добила је, у име аутора, право на накнаду од реемитовања и кабловског реемитовања филмских и телевизијских дела. Наплата ауторских тантијема врши се од 2018. године, када су се стекли законски услови.

Подели вести

Још вести из организације

Вести из организације

Филм “Видеотека” Луке Бурсаћа стиже у биоскопе

Филм „Видеотека“, редитеља и сценаристе, и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Луке Бурсаћа, који је премијерно приказан на 52. ФЕСТ-у, 25. априла стиже у биоскопе у Београду, Нишу и Новом Саду, а убрзо након тога и широм Србије.

Прочитај више »
Вести из организације

Почело снимање филма “Излет” Ненада Павловића

Почетком априла на Дунаву код Новог Сада почело је снимање филма „Излет“, новог остварења редитеља и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Ненада Павловића. Реч је о адаптацији истоименог романа чувеног сликара, филмског редитеља и књижевника Миће Поповића. „Излет“

Прочитај више »
Вести из организације

Дарко Лунгулов добитник „Награде града Београда“ за филм о YУ групи

Редитељ и члан УФУС АФА ЗАШТИТЕ Дарко Лунгулов добитник је годишње „Награде града Београда“ за филмско и радио-телевизијско стваралаштво за сценарио и режију филма „YU Група – Тренутак сна“. Ово високо признање биће му уручено на свечаности

Прочитај више »