УФУС АФА ЗАШТИТА домаћин прве регионалне конференције о ауторским правима

Прва регионална конференција о ауторским правима у аудиовизуелној уметности Централне и  Источне Европе биће одржана 26. и 27. октобра у Београду (хотел Хајат).

Овај семинар организују САА (кровна европска асоцијација која окупља организације за колективно остваривање ауторских права у аудиовизуелној уметности), АИПА (словеначка организација за колективно остваривање ауторских права) и ЗАПА (пољска организација за колективно остваривање ауторских права), у сарадњи са УФУС АФА ЗАШТИТОМ.

Како је најављено, током два дана конференције разговараће се о стању управљања колективним правима аудиовизуелних аутора у Европи, недавним дешавањима и примени директива о ауторским правима из 2019. у региону, као и о изазовима лиценцирања организација за управљање колективним правима.

УФУС АФА ЗАШТИТА позива све заинтересоване чланове да присуствују конференцији и учествују у разговорима са колегама из региона и Европе.

У наставку је линк за пријаву учешћа.

Пријава учешћа

УФУС АФА ЗАШТИТА – Организација филмских аутора Србије од 2016. године обавља делатност колективног остваривања ауторских права на филмским и телевизијским делима у земљи и иностранству. На основу Закона о ауторском и сродним правима РС и дозволе Завода за интелектуалну својину РС , УФУС АФА ЗАШТИТА добила је, у име аутора, право на накнаду од реемитовања и кабловског реемитовања филмских и телевизијских дела. Наплата ауторских тантијема врши се од 2018. године, када су се стекли законски услови.

Подели вести

Схаре он фацебоок
Схаре он линкедин
Схаре он тwиттер

Још вести из организације

Вести из организације

Одржан панел о заштити и наплати филмског ауторског права на Фестивалу ауторског филма

У оквиру пратећег програма 29. Фестивала ауторског филма, данас је одржан панел о заштитити и наплатити филмских ауторских права, а у организацији Асоцијације филмских редитеља Србије, УФУС АФА ЗАШТИТЕ и адвокатске канцеларије “Т-С Легал”. Директор УФУС АФА

Прочитај више »
Вести из организације

Панел “Заштита и наплата ауторског права над филмским делима” на Фестивалу ауторског филма

У оквиру пратећег програма 29. Фестивала ауторског филма, у петак, 1. децембра у 13.00 часова, у Маршаловом салону, у приземљу МТС дворане, биће организован панел са темом како заштитити и наплатити своја ауторских права, а у организацији

Прочитај више »
Вести из организације

Постигнут договор између Факултета драмских уметности и УФУС АФА ЗАШТИТЕ

Према договору коју су постигли представници Факултета драмских уметности Универзитета у Београду и УФУС АФА ЗАШТИТЕ, студенти ФДУ ће убудуће имати могућност да, на основу изјаве коју ће им по захтеву издавати Факултет, задрже имовинска ауторска права

Прочитај више »