Трибина о заштити ауторских права у организацији УФУС АФА ЗАШТИТЕ сутра на Мартовском фестивалу

У оквиру пратећег програма 71. Мартовског фестивала УФУС АФА ЗАШТИТА организоваће сутра, 28. марта, у 19 часова, у Дому омладине Београд, трибину на тему заштите ауторских права, наплате тантијема, али и поређењу домаће и европске законодавне праксе у овој области.

Директор УФУС АФА ЗАШТИТЕ Стефан Ђелинео, адвокат организације Стеван Пајовић и редитељи Срђан Драгојевић и Милош Шкундрић говориће о моделима заштите ауторских права током преговора са продуцентима,  новцу који наши филмски аутори добијају од кабловских оператора за реемитовање својих дела, али и борби за наплату ауторских права на стриминг платформама, YоуТубе и другим онлајн видео каналима.

УФУС АФА ЗАШТИТА – Организација филмских аутора Србије од 2016. године обавља делатност колективног остваривања ауторских права на филмским и телевизијским делима у земљи и иностранству. На основу Закона о ауторском и сродним правима РС и дозволе Завода за интелектуалну својину РС , УФУС АФА ЗАШТИТА добила је, у име аутора, право на накнаду од реемитовања и кабловског реемитовања филмских и телевизијских дела. Наплата ауторских тантијема врши се од 2018. године, када су се стекли законски услови.

Подели вести

Још вести из организације

Вести из организације

Филм “Видеотека” Луке Бурсаћа стиже у биоскопе

Филм „Видеотека“, редитеља и сценаристе, и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Луке Бурсаћа, који је премијерно приказан на 52. ФЕСТ-у, 25. априла стиже у биоскопе у Београду, Нишу и Новом Саду, а убрзо након тога и широм Србије.

Прочитај више »
Вести из организације

Почело снимање филма “Излет” Ненада Павловића

Почетком априла на Дунаву код Новог Сада почело је снимање филма „Излет“, новог остварења редитеља и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Ненада Павловића. Реч је о адаптацији истоименог романа чувеног сликара, филмског редитеља и књижевника Миће Поповића. „Излет“

Прочитај више »
Вести из организације

Дарко Лунгулов добитник „Награде града Београда“ за филм о YУ групи

Редитељ и члан УФУС АФА ЗАШТИТЕ Дарко Лунгулов добитник је годишње „Награде града Београда“ за филмско и радио-телевизијско стваралаштво за сценарио и режију филма „YU Група – Тренутак сна“. Ово високо признање биће му уручено на свечаности

Прочитај више »