Серија “Тунел” на РТС-у

Фото: Zillion Film

Серија “Тунел”, снимљена по сценарију члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Владимира Ћосића и у режији нашег члана Петра Ристовског (који је и косценариста) од 6. априла приказиваће се премијерно на Првом програму РТС-а.

Викендом од 20 часова, кроз 12 епизода, у овом полицијском трилеру гледаоци ће моћи да прате приватне животе и судбине припадника специјалног преговарачког тима МУП-а Србије, заслужног за спасавање више од две стотине људских живота, са стопроцентном успешношћу.

Главне улоге тумаче Миња Пековић, Јован Белобрковић, Драган Божа Марјановић, Милош Ђорђевић и Тамара Шустић, док се као специјални гости појављују Небојша Дугалић, Милош Влалукин, Сергеј Трифуновић, Лазар Ристовски (који је и продуцент остварења), Зоран Цвијановић и многи други.

Као директори фотографије на серији “Тунел” били су ангажовани наши чланови Горан Воларевић и Маја Радошевић, заједно са Марком Миловановићем.

УФУС АФА ЗАШТИТА – Организација филмских аутора Србије од 2016. године обавља делатност колективног остваривања ауторских права на филмским и телевизијским делима у земљи и иностранству. На основу Закона о ауторском и сродним правима РС и дозволе Завода за интелектуалну својину РС , УФУС АФА ЗАШТИТА добила је, у име аутора, право на накнаду од реемитовања и кабловског реемитовања филмских и телевизијских дела. Наплата ауторских тантијема врши се од 2018. године, када су се стекли законски услови.

Подели вести

Још вести из организације

Вести из организације

Филм “Видеотека” Луке Бурсаћа стиже у биоскопе

Филм „Видеотека“, редитеља и сценаристе, и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Луке Бурсаћа, који је премијерно приказан на 52. ФЕСТ-у, 25. априла стиже у биоскопе у Београду, Нишу и Новом Саду, а убрзо након тога и широм Србије.

Прочитај више »
Вести из организације

Почело снимање филма “Излет” Ненада Павловића

Почетком априла на Дунаву код Новог Сада почело је снимање филма „Излет“, новог остварења редитеља и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Ненада Павловића. Реч је о адаптацији истоименог романа чувеног сликара, филмског редитеља и књижевника Миће Поповића. „Излет“

Прочитај више »
Вести из организације

Дарко Лунгулов добитник „Награде града Београда“ за филм о YУ групи

Редитељ и члан УФУС АФА ЗАШТИТЕ Дарко Лунгулов добитник је годишње „Награде града Београда“ за филмско и радио-телевизијско стваралаштво за сценарио и режију филма „YU Група – Тренутак сна“. Ово високо признање биће му уручено на свечаности

Прочитај више »