Одржан састанак оснивача УФУС АФА ЗАШТИТЕ

Директор УФУС АФА ЗАШТИТЕ Стефан Гелинео одржао је јуче заједнички састанак са оснивачима наше организације: представницима УФУС-а (Удружења филмских уметника Србије) и АФА-е (Организације филмских аутора).

Састанку су присуствовали председник УФУС-а Милан Кнежевић и чланови АФА-е Иван Икић (председник Асоцијације филмских редитеља Србије), Владимир Ђурђевић (председник Удружења сценариста Србије) и Ива Племић Дивјак (председница Док Србија – Документариста Србије), као и Предраг Јочић (председник Српске асоцијације сниматеља).

Гелинео је информисао присутне о раду наше организације и плановима за 2024. годину, а потом се разговарало и о припремама за предстојећу Скупштину УФУС АФА ЗАШТИТЕ.

На састанку су били и председник Управног одбора Срђан Драгојевић, председник Надзорног одбора Димче Стојановски и чланови Савета аутора Душан Милић и Драган Маринковић.

УФУС АФА ЗАШТИТА – Организација филмских аутора Србије од 2016. године обавља делатност колективног остваривања ауторских права на филмским и телевизијским делима у земљи и иностранству. На основу Закона о ауторском и сродним правима РС и дозволе Завода за интелектуалну својину РС , УФУС АФА ЗАШТИТА добила је, у име аутора, право на накнаду од реемитовања и кабловског реемитовања филмских и телевизијских дела. Наплата ауторских тантијема врши се од 2018. године, када су се стекли законски услови.

Подели вести

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Још вести из организације

Vesti iz organizacije

Одржан први састанак Комисије за припремање измена Статута и Плана расподеле УФУС АФА ЗАШТИТЕ

Комисија за припремање измена Статута и Плана расподеле УФУС АФА ЗАШТИТЕ, коју је недавно оформио Управни одбор организације, одржала је данас први радни састанак. Комисија ће у наредном периоду дефинисати предлоге за промену појединих чланова Статута организације,

Прочитај више »
Vesti iz organizacije

Одржана седница Управног одбора УФУС АФА ЗАШТИТЕ

Управни одбор УФУС АФА ЗАШТИТЕ одржао је данас редовну, 109. седницу, којој су присуствовали и представници Надзорног одбора, као и Савета аутора. На седници је усвојен извештај стручне комисије Савета аутора за пријем нових чланова, а Управни

Прочитај више »
Vesti iz organizacije

Нови филм члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Дејана Влаисављевића Никта премијерно на 52. ФЕСТ-у 

Филм „Лос Аламос“, редитеља и сценаристе и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Дејана Влаисављевића Никта, имаће светску премијеру на 52. ФЕСТ-у, 29. фебруара, у Дому омладине Београда.  Заплет у овом арт-хаус трилеру настаје када генерал ратног ваздухопловства у

Прочитај више »