Мини-серија “Траг дивљачи” Ненада Павловића на РТС-у

Фото: “Режим” / Телеком Србија

Телевизијска серија “Траг дивљачи”, у режији члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Ненада Павловића, састављена од четири епизоде, од 2. марта биће приказивана викендом на Првом програм РТС-а. Серија је базирана на литерарним делима прослављеног уметника Живојина Павловића, о чијој заштити имовинских ауторских права на реемитовање и кабловско реемитовање брине наша организација. На основу дела Живојина Павловића, његов син Ненад Павловић, наш члан Ђорђе Милосављевић и Димитрије Војнов написали су сценарио за филм и мини-серију “Траг дивљачи”.

Радња је смештена у Југославију, 1979. године, када Југослав (игра га Радивоје Буквић), амбициозни новинар, одлази да истражи случај свирепог убиства у источној Србији. Путеви му се укрштају са Благојем (Предраг Мики Манојловић), пуковником УДБЕ пред пензијом. Остале улоге тумаче Нада Шаргин, Милош Тимотијевић, Драган Бјелогрлић, Милена Павловић и други.

УФУС АФА ЗАШТИТА – Организација филмских аутора Србије од 2016. године обавља делатност колективног остваривања ауторских права на филмским и телевизијским делима у земљи и иностранству. На основу Закона о ауторском и сродним правима РС и дозволе Завода за интелектуалну својину РС , УФУС АФА ЗАШТИТА добила је, у име аутора, право на накнаду од реемитовања и кабловског реемитовања филмских и телевизијских дела. Наплата ауторских тантијема врши се од 2018. године, када су се стекли законски услови.

Подели вести

Још вести из организације

Вести из организације

Филм “Видеотека” Луке Бурсаћа стиже у биоскопе

Филм „Видеотека“, редитеља и сценаристе, и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Луке Бурсаћа, који је премијерно приказан на 52. ФЕСТ-у, 25. априла стиже у биоскопе у Београду, Нишу и Новом Саду, а убрзо након тога и широм Србије.

Прочитај више »
Вести из организације

Почело снимање филма “Излет” Ненада Павловића

Почетком априла на Дунаву код Новог Сада почело је снимање филма „Излет“, новог остварења редитеља и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Ненада Павловића. Реч је о адаптацији истоименог романа чувеног сликара, филмског редитеља и књижевника Миће Поповића. „Излет“

Прочитај више »
Вести из организације

Дарко Лунгулов добитник „Награде града Београда“ за филм о YУ групи

Редитељ и члан УФУС АФА ЗАШТИТЕ Дарко Лунгулов добитник је годишње „Награде града Београда“ за филмско и радио-телевизијско стваралаштво за сценарио и режију филма „YU Група – Тренутак сна“. Ово високо признање биће му уручено на свечаности

Прочитај више »