Филмови чланова УФУС АФА ЗАШТИТЕ на 71. Мартовском фестивалу

„Сав тај панк“ / Фото: Мартовски фестивал промо

На 71. Мартовском фестивалу, који ће бити одржан од 26. до 30. марта, у различитим такмичарским програмима нове филмове представиће неколико аутора, чланова УФУС АФА ЗАШТИТЕ. Тако ће се, у селекцији документарног филма преко 50 минута, међу 11 одабраних наслова наћи и четири филма наших чланова: „Сањалице“ Владимира Петровића (који ће отворити фестивал), „Никола Пилић – Легенда“ Жељка Мирковића, “Сав тај панк” Слободана Симојловића и „(Ре)еволуција 2.0 / У потрази за Киборгом“, у режији Дарка Штетина и Драгана Илића.

За награде у селекцији кратког документарног филма, међу 14 наслова налазе се и два филма наших чланова: „Raffai Anna“, по сценарију Невене Матовић и Игора Тохоља, који потписује и режију, као и “Светлост и сенке: И уметнике убијају зар не?“ Драгољуба Драгана Елчића о великом сликару Сави Шумановићу.

УФУС АФА ЗАШТИТА – Организација филмских аутора Србије од 2016. године обавља делатност колективног остваривања ауторских права на филмским и телевизијским делима у земљи и иностранству. На основу Закона о ауторском и сродним правима РС и дозволе Завода за интелектуалну својину РС , УФУС АФА ЗАШТИТА добила је, у име аутора, право на накнаду од реемитовања и кабловског реемитовања филмских и телевизијских дела. Наплата ауторских тантијема врши се од 2018. године, када су се стекли законски услови.

Подели вести

Још вести из организације

Вести из организације

Филм “Видеотека” Луке Бурсаћа стиже у биоскопе

Филм „Видеотека“, редитеља и сценаристе, и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Луке Бурсаћа, који је премијерно приказан на 52. ФЕСТ-у, 25. априла стиже у биоскопе у Београду, Нишу и Новом Саду, а убрзо након тога и широм Србије.

Прочитај више »
Вести из организације

Почело снимање филма “Излет” Ненада Павловића

Почетком априла на Дунаву код Новог Сада почело је снимање филма „Излет“, новог остварења редитеља и члана УФУС АФА ЗАШТИТЕ Ненада Павловића. Реч је о адаптацији истоименог романа чувеног сликара, филмског редитеља и књижевника Миће Поповића. „Излет“

Прочитај више »
Вести из организације

Дарко Лунгулов добитник „Награде града Београда“ за филм о YУ групи

Редитељ и члан УФУС АФА ЗАШТИТЕ Дарко Лунгулов добитник је годишње „Награде града Београда“ за филмско и радио-телевизијско стваралаштво за сценарио и режију филма „YU Група – Тренутак сна“. Ово високо признање биће му уручено на свечаности

Прочитај више »